Migrän

Migrän är en ofarlig sjukdom men den kan vara oerhört plågsam med blixtrande huvudvärk hela dygn i sträck. Ofta sitter huvudvärken på ena sidan av huvudet och pulserar.

Anfallen kan komma plötsligt, men de flesta som har problem med migrän säger sig kunna veta ganska väl när ett anfall är på gång. Hos vissa föregås anfallen av synrubbningar, så kallade auror, eller andra tecken som visar att migränsmärtor är nära förestående. Det bästa man då kan göra är att lägga sig i ett mörkt rum och försöka vila.

Migrän med och utan aura

Man brukar skilja på migrän med aura, så kallad klassisk migrän, och migrän utan aura vid vilken huvudvärken kommer plötsligt. Den som har migrän med aura får ca 10 till 30 minuter innan huvudvärken störningar i synfältet, ofta som sicksackmönster. Andra symtom kan vara domningar i ansiktet eller talsvårigheter. Även den som har migrän utan aura kan ibland känna att ett anfall är på gång på grund av trötthet eller irritation

Det som triggar igång migränanfall är ofta stress, vissa födoämnen som vitlök eller andra starka livsmedel.

Behandling

Botox har visat sig vara effektfull mot migränsmärtor.

Har du fått din migrän diagnosticerad av en neurolog, då kan vi hjälpa dig med Botoxbehandling.

Effekten av en behandling sitter i mellan tre och sex månader, och sedan måste den upprepas, då effekten blir längre och bättre resultat med tiden

Hos oss får du alltid en hundra procent korrekt medicinsk behandling.

Ett lugnt liv med regelbundna vanor och motion och vila rekommenderas för den som lider av migrän.

Hur en botoxbehandling går till

Du får sitta eller ligga ned om det känns mer bekvämt. Huden rengörs med alkohol och sedan sätter läkaren alla injektionerna. Vi använder en väldigt tunn och kort nål. 31 punkter ska behandlas, men de ska inte gå djupt in i huden så det går fort. Efter 5-10 minuter är du klar.

Där du har fått dina injektioner kan det bli små bulor, det är normalt, men man ska inte massera injektionsställena på två timmar. Det kan sprida ut medicinen till exempel till ögonområdet vilket kan leda till hängande ögonlock.

Kontakt

Tveka inte att höra av dig för konsultation, bokning eller om du har andra frågor.

  Jag samtycker till att mina personuppgifter behandlas enligt integritetspolicyn